Keizers Knusse Quarantaine: Sociale isolatie op z’n paasbest!

In deze tijd is het belangrijk dat we goed op onszelf en de mensen om ons heen passen. Eén van de belangrijkste manieren is om zoveel mogelijk thuis te blijven, oftewel sociale isolatie. Maar hoe vermaak je je dan? Gelukkig geeft Paula je wekelijks thuisquarantaine-tips! Met deze week: hoe vier je corona-proof Pasen?

Vorige week tipte ik al dat sociale isolatie een uitstekende reden is om het gourmet alvast aan te doen. Dat kan je natuurlijk tijdens Pasen ook doen, net als bijvoorbeeld een brunch of een high tea te maken of te bestellen bij een lokale ondernemer. Maar er zijn nog zoveel meer dingen om, ondanks deze tijd, van de paasdagen een feestje te maken!

De feestdagen zijn uitermate geschikt om spelletjes te spelen. Als je met een gezin thuis zit, gaat dat natuurlijk vrij makkelijk. Maar hoe doe je dat in je eentje? In dat geval is het beeldbellen je reddende engel. In een groepsgesprek via bijvoorbeeld FaceTime, Skype, Google Hangouts, Zoom of HouseParty. Als je HouseParty als app download op een tablet of telefoon kan je sowieso al spelletjes spelen, maar je kan ook ouderwets bordspellen spelen. Yahtzee bijvoorbeeld, waarbij iedereen een eigen beker met dobbelstenen gebruikt of een app. Of wat dacht je van Triviant Pursuit? Bij één iemand het bordspel en ieder een eigen dobbelsteen. Alleen het voorlezen van de vragen moet door één iemand gebeuren. Maar ook Mens Erger Je Niet is mogelijk op diezelfde manier, of PimPamPet, Levensweg, ga zo maar door!

Tekst gaat verder onder foto

Foto: ZO!34/Paula Keizer

Een andere goede tip is het doen van pubquizen. Ook dat kan je met meerdere mensen doen met behulp van beeldbellen. Zo organiseert Upbeatles elke dinsdag, donderdag en zaterdag een pubquiz,waaraan je gratis mee kan doen. Uiteraard wordt een donatie wel gewaardeerd. Afgelopen donderdag stond een Harry Potter-pubquiz op de agenda, die donderdag daarvoor een Disney-editie en komende donderdag staat een speciale Friends-quiz gepland! Op de dinsdag en zaterdag zijn pubquizen met algemene vragen: van vragen over de Efteling tot aan het nieuws.

Momenteel zijn ook veel artiesten die livestream-concerten geven. Maar ook theaters haken aan! Zo doet het Atlas Theater in Emmen mee aan het Theater Virus Festival. Samen met een aantal andere theaters is de komende tijd elke vrijdagavond een editie van het festival. Op 10 april was de editie te zien georganiseerd door het Atlas Theater met onder andere Tim Akkerman en Bouke uit Emmen. Alle edities van het festival zijn hier te zien. Dat kan gewoon gratis, maar uiteraard wordt een donatie op prijs gesteld.

Ook zijn er nu nog veel meer organisaties die dingen organiseren of online zetten ter vermaak in deze periode. Bijvoorbeeld Stage Memories van Stage Entertainment, waar je bijvoorbeeld de musical De Rattenvanger van Hamelen met onder meer Chantal Janzen en René van Kooten kan terugzien. Ook cultuurpodium Van Slag in Borger heeft allerlei registraties van vroegere optredens en andere kijktips op een rijtje gezet.

Dus of je nu alleen thuis bent of met meerdere mensen en of je paaseitjes gaat zoeken of wc-rollen, de Pasen kom je met deze tips sowieso door!

Tijdens deze lastige periode zorgt ZO!34 ook voor vermaak! Zo zijn concerten zoals Zoo Mooi!, het Regenboogfestival en Alles Kids tijdelijk weer te zien op ZO!34 Gemist. Daarnaast is elke zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur tijdelijk het programma Hart voor Elkaar, waar je voor iemand anders een plaatje aan kan vragen. Ook kan je elke week meespelen met de ZO!34 Thuisbingo. Tijdens de bingo maak je onder meer kans op 150 euro. Loten zijn online te koop.

Headerfoto: Pixabay/Bewerking door ZO!34