Keizers Knusse Quarantaine: Uit eten vanaf je eigen bank

In deze tijd is het belangrijk dat we goed op onszelf en de mensen om ons heen passen. Eén van de belangrijkste manieren is om zoveel mogelijk thuis te blijven, oftewel sociale isolatie. Maar hoe vermaak je je dan? Gelukkig geeft Paula je wekelijks thuisquarantaine-tips! Met deze week: uit eten vanaf je eigen bank.

Nu je favoriete restaurant gesloten is, wordt het uit eten gaan een stuk lastiger. Dat is niet alleen voor jou, maar natuurlijk ook voor de horeca-ondernemers vervelend. Gelukkig is er een aantal waar je alsnog jouw favoriete gerecht kan afhalen of die het bij jouw thuis bezorgen. Ook kan je bijvoorbeeld een waardebon van een restaurant kopen, die je na de crisis na reservering kan inleveren.

Maar je kan natuurlijk ook zelf jouw chefkunsten uitproberen! Mocht je vanwege het thuiswerken of niet werken meer tijd hebben, pak eens flink uit met een driegangendiner! Of houdt een pizzaproeverij door van elke pizzasoort in de winkel een te kopen. Gegarandeerd feest! Over feest gesproken, in deze tijd is het geen schande om de feestdagen wat naar voren te halen. Geniet bijvoorbeeld alvast van een paasstol of zet het gourmetstel alvast op tafel. Waarom niet het beste van deze tijd maken? Je huis ruikt er misschien weken naar, maar gourmetten betekent ook direct gezelligheid!

Wat nu als je alleen bent? Alleen gourmetten is natuurlijk een optie, maar lang niet zo leuk. Gelukkig zijn er de digitale middelen. Steek gezellig wat kaarsjes aan, zet je laptop erbij en start een videogesprek met je partner, familielid of vriend. Zo voelt het toch alsof je samen aan het eten bent. Mocht je in een flat wonen, dan kan je ook eens aan je buren voorstellen om (bij mooi weer) een balkondiner te houden. Of als je een tuin hebt: een voortuindiner! Direct een goede gelegenheid om je buren te leren kennen!

Tijdens deze lastige periode zorgt ZO!34 ook voor vermaak! Zo zijn concerten zoals Zoo Mooi!, het Regenboogfestival en Alles Kids tijdelijk weer te zien op ZO!34 Gemist. Daarnaast is elke zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur tijdelijk het programma Hart voor Elkaar. Ook kan je elke week meespelen met de ZO!34 Thuisbingo. Tijdens de bingo maak je onder meer kans op 150 euro. Loten zijn online te koop.