Tussenstand: € 31704,86

Gigantisch bedrag voor feestelijke jubileumeditie Glazen Huis Emmen

De feestelijke tiende editie van het Glazen Huis Emmen is voorbij gevlogen. Er is 31.704,86 euro opgehaald voor stichting Kinderen van de Voedselbank. “Wát een eindsprint! Heel erg bedankt dat jullie aan ons gedacht hebben", roept Jan, bestuurslid bij de stichting.

Perplex neemt hij de cheque in ontvangst, nadat de getallen één voor één worden onthuld op het podium naast het huis. "Met dit bedrag kunnen we zoveel kinderen helpen", zegt hij met een glimlach en een gezicht vol ongeloof.

Vier dagen lang was het feest in en rondom het Glazen Huis op de stadsvloer, waar vrijwilligers van ZO!34 en het Drenthe College zich 24 uur per dag inzetten voor dit goede doel.

Heel Zuidoost-Drenthe deed mee

Dit bedrag is echter vooral tot stand gekomen door de vele donaties. Heel Zuidoost-Drenthe kwam in actie. Bedrijven en organisaties kwamen cheques brengen en veel kinderen en andere bezoekers brachten een bezoek aan de brievenbus. Natuurlijk werden er ook plaatjes aangevraagd bij het Glazen Huis zelf en via de website.

Lees ook: Dansen, zingen en heel veel donaties: dit was de tweede dag

Het opgehaalde bedrag is voor de stichting meer dan welkom. Met dit bedrag worden verschillende pakketten samengesteld voor gezinnen die lid zijn van de voedselbank. Deze paketten zijn speciaal voor de kinderen in deze gezinnen. Zo zit er onder andere kleding en een cadeautje in. Gezinnen krijgen drie keer per jaar zo'n box.

18:00 uur was het dan zo ver: de eindstand van het Glazen Huis Emmen 2023. De spanning was voelbaar op het plein. Na de bekendmaking was er flink gejuich te horen, maar ook tranen van geluk.

© Glazen Huis Emmen 2023