Tussenstand: € 31704,86

Feest op de stadsvloer bij bekendmaking derde tussenstand

16.876,85 euro. Dat is de fantastische opbrengst van drie dagen Glazen Huis Emmen. Een luid applaus klonk over de stadsvloer bij de bekendmaking. Een prachtige laatste tussenstand voordat morgenavond de deuren weer sluiten. Het geld wordt dit jaar opgehaald voor Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Ook deze dag was het weer druk bij de brievenbus, waar vele bezoekers en kinderen een plaat aan kwamen vragen en een donatie deden. Verslaggevers gingen vandaag op pad om een aantal collectebussen en cheques op te halen. Zo waren we te gast op de kerstmarkt in het dorpshuis van Nieuw-Dordrecht. Dat stond vol met vele kraampjes met kersversiering, verzorginsproducten, glühwijn, kniepertjes en nog veel meer.

Niet alleen konden mensen nieuwe dingen kopen: bij de ingang stond de hele dag een colletebus voor het Glazen Huis. "De opbrengst van de koffie- en theeverkoop gaat bij die collectebus in", legt de initiatiefneemster uit. "We vonden het een prachtig doel, waar we graag ons steentje aan bij willen dragen."

Laatste dag

Dat steentje draagt bij aan de tussenstand van bijna 17 duizend euro. Onder andere de gemeente Emmen, Jacqueline van de Oliebollenkraam en sportvereniging Bedrocks kwamen een cheque brengen. Morgen komen de laatste verenigingen en initiatieven hun bij elkaar verzamelde geld brengen. Ook de laatste veilingsitems gaan dan de deur uit, dus er kan nog maar even geboden worden!

Tot 18:00 uur zondagavond zetten de inwoners van Zuidoost-Drenthe, de vrijwilligers van ZO!34 en het Drenthe College alles op alles om een zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te halen.

© Glazen Huis Emmen 2023