Tussenstand: € 31704,86

Deze bekende Drenten kwamen langs in het Glazen Huis Emmen

Een van de optredens in het Huis kwam van Hannah Mae. Foto: ZO!34

Het Glazen Huis Emmen is de ontvangstlocatie voor veel gasten, waaronder natuurlijk veel bekende Drenten. Hoog tijd om eens terug te blikken op wie er zoal langs kwam!

Onderhand behorende tot een van de meest bekende Drenten is natuurlijk Hannah Mae. Ze bracht haar nieuwste single ‘waterdicht’ akoestisch ten gehore zaterdagmiddag. Voor het eerst speelde ze dit nummer zelf op gitaar. De uitvoering maakte zoveel indruk dat de presentatoren het niet droog hielden.
De vele kinderen op het plein wilden graag nog even met de Top-40-artieste op de foto en daar nam ze ook goed de tijd voor.

Wouter de Vos en Lennart Schroot, beter bekend als dj-duo Almost Weekend, kwamen donderdag langs bij Mattis en Tycho in het Glazen Huis Emmen. Ze gingen afgelopen jaar met hun muziek ontzettend goed op streamingdiensten zoals Spotify en gaan een leuk 2024 tegemoet: "We zijn druk bezig met nieuwe muziek en hebben een hele hoop nieuwe samenwerkingen gemaakt", vertelt Wouter. "We hebben onder meer samengewerkt met een finalist van The Voice Of Holland."

The Masked Singer

De bassist van Mooi Wark was vrijdagavond voor The Masked Singer tijdens het Glazen Huis Emmen, gekleed in het mascotte-pak van Studiestad Emmen. Het publiek en de luisteraars hadden al verschillende namen geraden, zoals Bouke, Jannes en burgemeester Eric van Oosterhout.

Tekst gaat verder onder video

FC Emmen

FC Emmen-speler Michaël Heylen schoof vrijdagmiddag aan bij Jaap, Nicky en Floor en deed een gulle donatie voor één van zijn favoriete liedjes. "Ik ben gegaan voor het liedje waarmee ik mijn vriendin ten huwelijk heb gevraagd, op dat liedje is het aanzoek gebeurd", vertelt hij. Een romantisch type is Heylen zeker. "Ik ben op de knieën gegaan voor de Eiffeltoren met grote letters 'Marry me'."

Niet van FC Emmen, maar wel met een mooie FC Emmen-gift voor de veiling kwam Emmer wethouder Dewy Leal vrijdagochtend op bezoek. In haar portefeuille valt onder meer Jeugd, dus het doel van dit jaar gaat haar zeker aan haar hart. “Het is een soort van taboe wat er op zit, op het moment dat je het financieel lastig hebt. Helemaal kinderen niet, want je wilt niet afdoen aan andere kinderen.”

Dreènts Liedtiesfestival

Ook talent bekend van het Dreènts Liedtiesfestival was te gast bij het Glazen Huis Emmen. Leon Moorman, die net z'n Drentse versie van Engelbewaarder heeft uitgebracht, is een vriend van het Glazen Huis Emmen. En hij kwam niet met lege handen bij Floor en Nicky zaterdag, hij doneerde twee t-shirts voor de veilingsite. "Eigenlijk iedereen die dit shirt draagt is de koning van z'n eigen knooi'n geworden. Ik hoop dat er veel op geboden wordt en dat het veel oplevert voor het goede doel", vertelt Leon.

Door haar winst bij het Dreènts Liedtiesfestival afgelopen jaar, treedt Lisa uit Emmer-Compascuum in de voetsporen van Leon Moorman. Hij won het streektaalfestival in 2019. Door de winst mocht ze ook naar het Suns Europe Festival in Italie en het Regiosongfestival in Utrecht, waar ze Leon weer trof die voor Overijssel uitkwam. En daar kwam de vrijdagmiddag in het Glazen Huis Emmen bij Luuk en Paula.

En we kenden hem natuurlijk al van Mooi Wark, maar drummer Dennis Hendriks gaat ook solo meer dan prima. In 2021 deed hij mee aan het festival met zijn eigen inzending en sindsdien blijft hij solo muziek uitbrengen. Natuurlijk liet hij ook het Glazen Huis Emmen-publiek daarvan genieten.

‘Onderdeel van de inventaris’

Geboren en getogen in de regio is Harm Spang uit Coevorden, eveneens van de vaste gasten van het Glazen Huis Emmen. “Ik ben net als deze vaas,” zo zegt de zanger zelf, “ een stukje inventaris.” Hij vertelde vrijdag bij Wesly en Kylian dat hij een heel goed jaar heeft gehad, en hoopt op een nog mooier 2024. “Ik sta te trappelen om 2024 in te gaan. Er komt in ieder geval in april een nieuwe serie uit, daar heb ik afgelopen week de klap opgegeven.”

Jarenlang trekken Dilana Smith en Jeff Zwart muzikaal gezien met elkaar op en ook al jarenlang zijn ze vaste en graag geziene gast bij ZO!34 en het Glazen Huis Emmen. Tussen het touren door dit jaar, want momenteel zitten ze midden in de Legendary Women of Rock-tour. Daarin hoor en zie je niet alleen muziek van Dilana zelf, maar ook van muzikale powervrouwen zoals Tina Turner. Dat Dilana en Jeff jaarlijks terugkeren naar het Glazen Huis Emmen is niet zomaar, vertelde Dilana vrijdagmiddag aan Luuk en Paula: “Muziek brengt mensen bij elkaar voor het goede doel. Muziek spreekt zoveel talen, het maakt niet uit welke taal je spreekt. Liefde en muziek gaan altijd hand in hand.”

De Emmense finaliste van Idols kon deze jubileumeditie natuurlijk niet ontbreken. Raffaëla is een vaste gast in het Glazen Huis en zingt altijd meerdere van haar hits. DJ’s Wesley en Corien zongen en dansten enthousiast mee, net als de mensen die op het plein stonden. Een feestje alom! Eveneens feest was het met Chris de Roo op het podium zaterdagavond. Met meerdere van zijn hits, gingen de voetjes van de vloer. Als klap op de vuurpijl kwam ook zijn zoontje nog een nummer meezingen.

Het levenslied

Ieder jaar weer kunnen we genieten van het levenslied bij het Glazen Huis Emmen, onder meer van Davey van der Sluis. Sinds hij verhuisd is vanuit het westen naar de gemeente Emmen, is hij regelmatig te gast bij ZO!34. Afgelopen jaar heeft hij veel muziek uitgebracht maar 19 december komt er nog een single aan, vertelde hij vrijdag: Het Verschil Van Het Leven. “Dat sluit mooi aan met het goede doel hier. Er zijn zoveel verschillen in het dagelijks leven. Je ziet het overal. Mensen die net rond kunnen komen, mensen die jammer genoeg bij de voedselbank moeten aankloppen. Je moet er zelf wat van maken, zodat je er bovenop komt. Dat is ook de boodschap van mijn nieuwe liedje.”

Zanger Erik van Klinken steunt het Glazen Huis Emmen dubbel dit jaar. Niet alleen door zijn optreden, maar ook de feestelijke ballonnen in het huis zijn van hem. In de coronatijd begon hij zijn bedrijf Dutch Balloons om financieel de gaten te dichten. Maar ook muzikaal gezien zit hij niet stil, in februari komt namelijk een nieuw nummer uit. “Ik ga in januari de clip opnemen, maar het nummer ligt al op de plank. Elke vrouw heeft haar onzekerheden, daar gaat het lied over.”

© Glazen Huis Emmen 2023