Tussenstand: € 31704,86

De dag begon met een flink feestje, een terugblik op de derde ochtend

De eerste cheque van de ochtend! Foto: ZO!34

We zijn over de helft! De tiende editie van Het Glazen Huis Emmen schiet alweer op. De tussenstand staat op bijna tienduizend euro en ook op de zaterdag loopt de teller snel op. Heel Zuidoost-Drenthe zet zich in voor Stichting Kinderen van de Voedselbank. Een overzicht van de ochtend:

De derde dag is vanochtend afgetrapt door Nicky en Michelle. Zij namen het stokje over van de nachtploeg, die verantwoordelijk waren voor een feestelijke nacht. Zo was er om half vier nog een DJ die een half uur lang de stadsvloer op z'n kop zette. Hij hield het toegestroomde uitgaanspubliek nog net iets langer wakker. Ook de luisteraar thuis hoefde niet bang te zijn toch in te dommelen.

'Ondenkbaar dat kinderen in deze situatie leven'

Vanochtend ging het feestje gewoon door. Joel Schonewille, beter bekend als De Baardman, kwam naar het huis met een aantal veilingsitems. “Wij zijn volwassenen en moeten gewoon ons steentje bijdragen voor deze kinderen”, vindt hij. Daarom kunnen mensen bieden op speciale baard-shirts. "Speciaal voor de mensen die geen baard kunnen of willen laten groeien", zegt hij met een knipoog.

Maar dat was niet de enige reden van zijn bezoek. Joel kan namelijk ook prima zingen. Een ode aan de baard kon dan ook niet ontbreken. Er werd flink gedanst (op de tafel)!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Brievenbus steeds voller

Ook kwamen een aantal mensen weer een cheque brengen. Waaronder Jacqueline. Zij is de eigenaresse van de oliebollenkraam op de stadsvloer, vlak achter het terrein van Het Glazen Huis. “Het is niet voor te stellen dat er kinderen zijn die niets te eten hebben of die bepaalde spullen niet hebben.” Daarom kwam ze geld doneren: een prachtig bedrag van 250 euro.

Boekhandel Omlo heeft een box in de winkel gezet, waar klanten geld in konden stoppen. Het bedrag dat er inzit is nog een kleine verassing, dat wordt vanmiddag geteld. Daarnaast is er een extra donatie van 250 euro vanuit de directie van Omlo en een wijnhandel. Harry, van Omlo, heeft er ook nog een staatslot ingestop. '
Er zit ook een staatslot in. “Het is een goed doel, dus ik hoop dat er heel veel geld op valt”, zegt hij.

© Glazen Huis Emmen 2023