Tussenstand: € 31704,86

Wat doet Stichting Kinderen Van De Voedselbank

De Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in voor kinderen onder de armoedegrens. Dat zijn er in Nederland ruim vierhonderdduizend, oftewel één op de negen kinderen. Door de stichting krijgen die kinderen een pakketje op hun verjaardag en twee keer per jaar een kledingpakket, in de zomer en in de winter. “Als je als kind jarenlang hergebruikte kleding draagt, is het kind vaak het mikpunt van pesterijen en wordt sociaal gezien buitengesloten”, is te lezen op de website. De eigenwaarde van een kind kan daardoor behoorlijk dalen. En dat terwijl kinderen veelal ongevraagd de dupe zijn van hun situatie.

Wat doet de stichting?

Stichting Kinderen van de Voedselbank geeft als enige stichting in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen, en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. De reden waarom de stichting alleen nieuwe artikelen uitgeeft is als volgt. Als je als kind jarenlang op hergebruikte kleding moet leven, is het kind vaak het mikpunt van pesterijen in de buurt en op school, en wordt sociaal gezien buiten gesloten. Hierdoor daalt de eigenwaarde van een kind enorm tegenover andere kinderen. Door twee keer per jaar nieuwe kleding uit te geven, één maal voor de winterkleding, en één maal voor de zomerkleding, kan het kind ook eindelijk eens pronken met zijn/haar nieuwe kleding. Dit is voor een kind zo’n enorme boost voor de eigenwaarde, daar heeft een kind zijn/haar hele leven profijt van.

Verjaardagspakketten

Voor de kinderen die op de basisschool zitten, brengen wij een verjaardagbox uit. Hoe erg is het wel niet voor een kind, dat als deze jarig is, hij/zij zich liever ziek meldt op school omdat er geen middelen zijn om te kunnen uitdelen, of om kinderen uit te nodigen voor de verjaardag. Met deze reden geeft de stichting een verjaardagbox uit met voldoende materiaal om uit te kunnen delen op school aan alle kinderen en de leraren, en voldoende materiaal om een leuke verjaardag met 10 kinderen te vieren. Uiteraard wordt deze box ook voorzien van een heel mooi cadeau voor de jarige zelf.

Resultaat

Het resultaat van een verjaardagbox waarmee met 10 kinderen een geweldig feest kan worden gevierd, is dat het kind door 10 kinderen te kunnen vragen voor zijn verjaardag, ook weer bij 4, 5, wellicht 6 verjaardagen wordt terug gevraagd. Hierdoor wordt het kind weer opgenomen in de groep, en krijgt het gevoel er weer bij te horen. Kaartjes van dierentuinen of pretparken die wij geschonken krijgen of zelf inkopen, schenken wij aan gezinnen om er eens lekker uit te kunnen als gezin, samen met papa en mama, en broertje of zusje, weer eens een leuk gezinsuitje. Op deze manier kunnen deze kinderen ook weer eens vertellen dat ze samen als gezin een leuk uitje hebben beleefd.

Wat kan jij doen?

Van 14 tot en met 17 december zorgen Streekomroep ZO!34 en het Drenthe College voor vier dagen lang non-stop radio, televisie en spektakel op de stadsvloer van Emmen. Er zijn leuke acties, een veiling, artiesten die het podium betreden en natuurlijk alle ruimte voor muzikale verzoekjes tegen een kleine financiële bijdrage. Daarnaast gaan verslaggevers langs bij de Zuidoost-Drenten om een kijkje te nemen bij de acties in de regio.

Op 14 december om 12:00 uur begint de jubileumeditie. Op zondagavond 18:00 uur wordt het eindbedrag bekendgemaakt. Daarna gaat het Glazen Huis weer voor een jaar op slot.

Wil je meer informatie? Dat kan! Neem dan contact met ons op.

© Glazen Huis Emmen 2023