Eindstand: € 38.691,25

Een paar hoogtepunten van Het Glazen Huis

Het Glazen Huis heeft een recordbedrag opgehaald. Foto: ZO!34

Het was een onvergetelijke editie, met een gigantisch eindbedrag: Het Glazen Huis 2022. Vier dagen lang is de stadsvloer van Emmen omgetoverd tot klein winterdorp met in het midden het Huis. Een editie met veel hoogtepunten. We blikken er op een paar terug:

Het verhaal van Jonathan (8)

De 8-jarige Jonathan bracht op vrijdagmiddag een bezoekje aan Het Glazen Huis. Hij wilde graag persoonlijk de medewerkers van Jarige Job bedanken. Jonathan kreeg namelijk met zijn verjaardag zelf een box. Samen met zijn moeder kwam hij vertellen hoe blij hij was met de cadeautjes, versieringen en ook de traktatie. “Het Playmobil-setje vond ik het allerleukst!”, vertelde hij op de bank in het Huis.

Zijn moeder vertelde hoe belangrijk ze de stichting vindt: “Het is lastig als je de middelen niet hebt om je kind een feestje te kunnen garanderen. Dat Jarige Job dat kan is zo ontzettend belangrijk.”

Lees hier het hele verhaal van Jonathan

Veiling

Ook dit jaar stelden tientallen ondernemers, kunstenaars, artiesten en anderen weer items beschikbaar voor de veiling. En dat heeft een bedrag van 3.241,02 euroopgeleverd. Onder andere tickets voor het circus, een gesigneerd t-shirt van voetbalster Sherida Spitse en een film kijken in je eigen bioscoopzaal gingen als warme broodjes over de toonbank. Maar ook op het meubilair dat in het Glazen Huis stond, zijn grote bedragen geboden.

Kinepolis

Alle binnengehaalde bedragen zorgden voor lachende gezichten in het Huis, maar een aantal cheques sprongen er toch echt wel bovenuit, met als klap op de vuurpijl het bedrag dat Caspar Kortekaas van bioscoopketen Kinepolis langs kwam brengen. Vier weken lang zijn in alle vestigingen in heel Nederland de plastic flesjes ingezameld. Het statiegeld van zestigduizend flesjes heeft een cheque ter waarde van 9311,47 euro opgeleverd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Grote cheques

Kinepolis is niet de enige organisatie die met een groot bedrag naar de stafvloer kwam. Zo bracht de Lisdodde een cheque ter waarde van ruim tweeduizend euro. Maar niet alleen de grote bedragen hebben geholpen om dit bedrag te realiseren: ook de kleine bedragen waren zeer welkom. Zo kwamen de miss en mister-ganzenhoedster een cheque ter waarde van honderd euro brengen.

Lees ook: De vijf grootste cheques van afgelopen Glazen Huis

Hottub

Het heeft misschien geen grote bedragen binnen gesleept, maar toch was het een groot succes: De hottub. Een flink aantal mensen heeft, ondanks de vrieskou, toch even een bommetje gewaagd. Iedereen die de hottub instapte maakte een bedrag over voor het goede doel. Jaap de Bruin ging er voor tweehonderd euro in en voor dat bedrag maakte hij meteen een bommetje.

© Glazen Huis Emmen 2022
ZO!34 en het Drenthe College slaan de handen ineen voor Stichting Jarige Job.