Eindstand: € 38.691,25

Feestje op het plein na bekendmaking tussenstand Glazen Huis

Een nieuwe tussenstand zorgt voor vreugde. Foto: ZO!34

Om stipt acht uur was het weer tijd voor de nieuwe tussenstand van het Glazen Huis Emmen: €27.267,27. Een aantal grote cheques heeft gezorgd voor een steiging van ruim tienduizend euro. Het publiek op de stadsvloer vierde het feestje mee met de presentatoren in het Glazen Huis.

Na drie dagen is het eindbedrag van vorige editie al ruimschoots overschreden.

Donderdag klokslag 12.00 uur is de stadsvloer van Emmen omgetoverd tot één groot winters spektakel, ook wel: het Glazen Huis Emmen. Sindsdien is het in de glazen studio een komen en gaan van prinsessen, bekende Drenten en vooral: cheques. Zo bracht onder andere Kinepolis vandaag een cheque langs, nadat ze een maand lang plastic flesjes hebben verzameld in alle vestigingen van het land. De cheque van ruim negenduizend euro zorgde vanmiddag al voor een grote feestvreugde, maar het gejuich was bij de tussenstand pas echt hard.

De volledige opbrengst van het Glazen Huis Emmen gaat naar stichting Jarige Job. Deze stichting zet zich in voor kinderen die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van € 35,- kan de stichting deze kinderen toch een échte verjaardag bezorgen. Met de huidige opbrengst kunnen al 779 kinderen in Zuidoost-Drente een onvergetelijke verjaardag beleven. Jonathan (8) vertelde gisteren waarom hij het zo belangrijk vind dat kinderen zo'n box kunnen krijgen. "Ik heb zelf ook zo'n box gekregen", vertelde hij gisteren op de bank in het Huis.

© Glazen Huis Emmen 2022
ZO!34 en het Drenthe College slaan de handen ineen voor Stichting Jarige Job.