Eindstand: € 38.691,25

‘De man op het bankje’; nieuw boek over sociale misstanden uit Zuidoost-Drenthe en daarbuiten

In Nederland leven 250.000 kinderen op of onder de armoedegrens en slapen 12.000 jongeren op straat. De groep met eenzame ouderen stijgt, een op de vier kinderen gaat met een lege maag naar school en er is steeds minder zorg voor psychiatrische patiënten.

Camilla van der Burght en de hulporganisatie Gele Hesjes Emmen zetten zich de afgelopen twee jaar in voor deze groepen in Zuidoost-Drenthe en daarbuiten. Van der Burght heeft alle acties gebundeld in het boek ‘Man op het bankje’. “Alles wat we de afgelopen twee jaar hebben beleefd, staat in dit boek””, vertelt Van der Burght.

Elk weekend op pad

Het boek bestaat uit losstaande verhalen van de afzonderlijke acties van de afgelopen twee jaar. Er zijn hoofdstukken over koken voor psychiatrische patiënten, het bezoeken van eenzame ouderen, ‘shackbukken’ (wanneer mensen willen roken maar daar geen geld voor hebben en dan uitgedrukte peuken oprapen van de straat) en zorgen voor schoolontbijtjes zodat kinderen niet met een lege maag naar school gaan.

Van der Burght vertelt dat ze daarbuiten ook haar rugzak inpakt om daklozen in Parijs en Brussel te helpen. Haar leven staat in het teken van het helpen van anderen.

Veiling item

Waar die drive vandaan komt? “Ik weet hoe het is om op te groeien met minder”, zegt ze. “En nu mijn kinderen inmiddels zelfstandig zijn en mijn carrière op orde is, is er genoeg tijd om liefde en zorg te geven aan anderen die dat nodig hebben. Dus ik doe dit graag.”

Het boek is vanaf januari te koop in de boekhandels in Nederland, de opbrengst van de boeken zal volledig naar de hulpacties gaan. Maar het allereerste boek is nu te krijgen op de veilingsite van het Glazen Huis Emmen 2022.

© Glazen Huis Emmen 2022
ZO!34 en het Drenthe College slaan de handen ineen voor Stichting Jarige Job.