NOG 05 DAGEN

Voorbereidingen Het Glazen Huis Emmen van start: 'We gaan ons inzetten voor Stichting Jarige Job'

Het Glazen Huis Emmen. Foto: ZO!34

Na twee jaar is het Glazen Huis Emmen terug van weggeweest. ZO!34 zorgt samen met het Drenthe College voor vier dagen non-stop radio en televisie van 15 tot en met 18 december. Het goede doel waar het Glazen Huis Emmen zich dit jaar voor inzet is Stichting Jarige Job.

Organisator Wesly Struik van ZO!34 is apetrots dat het Glazen Huis Emmen dit jaar voor de negende keer op de stadsvloer staat en zich gaan inzetten voor Stichting Jarige Job. “Iedereen snapt hoe belangrijk het is dat ieder kind zijn verjaardag kan vieren. Cadeautjes slingers, taart en traktaties voor in de klas”, zegt Struik. “Ieder leven zou op zijn minst op een verjaardag een feestje moeten zijn.”

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job helpt jaarlijks meer dan 80.000 kinderen uit minima-gezinnen met een verjaardagsbox. Daarin zitten spullen voor een verjaardagsfeestje, traktaties voor op school en een cadeautje voor het kind.

‘De samenwerking is het mooiste’

Het Glazen Huis Emmen komt dit jaar weer naast de Hema te staan, waar het alle voorgaande jaren ook heeft gestaan. “Ik krijg daar wel eens vragen over, of we niet naar het Raadhuisplein willen”, zegt Struik. “Maar dit is echt de perfecte plek om er een prachtige knusse kerstsfeer van te kunnen maken.”

Ook dit jaar zullen er blokhutten staan waar chocomelk geschonken wordt, is er een hottub, kerstbomen, een podium waar de artiesten zullen optreden en uiteraard het Glazen Huis zelf. “En we kunnen dit alleen maar zo neerzetten dankzij alle lieve trouwe sponsoren, zij maken dit mogelijk”, aldus een super enthousiaste Struik. “Dat vind ik elke keer zo mooi aan dit project, de samenwerking met iedereen.”

Crisis

Ondanks de energiecrisis en alle andere ellende op de wereld, denkt Struik dat het goed komt met het Glazen Huis dit jaar. Volgens hem gaat het niet om de hoogte van het bedrag dat iemand geeft en het hoeft niet eens geld te zijn.

“Stel je hebt een kapperszaak, dan kun je een kappersbon aan ons geven en die veilen wij op onze veilingsite of je kunt een lunch weggeven als lunchzaak. Het maakt echt niet uit. Dat geld gebruiken we vervolgens als donatie voor Stichting Jarige Job”, aldus Struik. “En als je alle beetjes samen optelt, dan komen we er wel.”

Twee maanden voorbereiding

De voorbereiding gaat vanaf deze week van start bij ZO!34 en het Drenthe College. Er gaat de komende tijd hard aan een programmering worden gewerkt. “Alles wat op ons pad komt gaan we benutten en alle ideeën en bijdragen zijn welkom”, aldus Struik.

© Glazen Huis Emmen 2022
ZO!34 en het Drenthe College slaan de handen ineen voor Stichting Jarige Job.