Nu op ZO!34:
De Avond Van...
23.579,18
“Ik heb in drie jaar tijd meer dan 80 medewerkers gezien"
Upload 15-12-2018 12:07:50

Vanochtend kregen we bezoek van Noortje. Noortje is op haar zeventiende terecht gekomen bij stichting Het Vergeten Kind. In overleg met jeugdzorg is ze uit huis geplaatst toen haar ouders gingen scheiden. Noortje kwam in een begeleid wonen project waar ze 24 uur begeleiding kreeg en leerde om zelfstandig te gaan wonen. 

 

Noortje is nu 21 en studeert gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Ze noemt haarzelf ook wel “ervaringsdeskundige”. Met alles was Noortje heeft meegemaakt wil ze nu andere vergeten kinderen helpen. Ze is lid van jongerenraad “The Unforgettables”. Deze jongerenraad bestaat uit 50 jongeren die de stem van ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problemen. 

 

“Ik heb in drie jaar tijd meer dan 80 medewerkers gezien en vind het lastig om nu een band met iemand op te bouwen”, wel laat Noortje weten dat ze bij stichting Het Vergeten Kind ontzettend veel liefde heeft ontvangen. “Ga naar de persoon die je vertrouwd en leg daar je verhaal neer”, aldus Noortje.

Reacties ()