Nu op ZO!34:
De Avond Van...
23.579,18
Doel van Glazen Huis Emmen 2018 bekend
Upload 21-09-2018 12:53:17

Na de aankondiging dat het Glazen Huis Emmen van 13 t/m 16 december 2018 weer te vinden is op de stadsvloer van Emmen, kunnen ZO!34 en het Drenthe College nu met gepaste trots het doel van deze zevende editie aankondigen. Dit jaar gaat de opbrengst van het Glazen Huis Emmen naar Stichting Het Vergeten Kind. 

 

Het Vergeten Kind zet zich in voor kwetsbare kinderen en jongeren die in een onveilige of instabiele thuissituatie in Nederland leven. Door ze te horen, te zien en ze een stem te geven, laat de stichting die kinderen weer kind zijn. Ook in Zuidoost-Drenthe wonen kinderen die verwaarloosd of mishandeld worden, met grote gevolgen voor de rest van hun leven. Nederland telt ruim 100.000 vergeten kinderen, in de provincie Drenthe gaat het om 9.000 kinderen. Met de opbrengst van het Glazen Huis Emmen, kan Het Vergeten Kind deze kinderen helpen om zich goed te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de maatschappij. Dit doen zij door middel van bijvoorbeeld vakantiekampen, opvanglocaties en gezinsvervangende huizen. Het geld dat door de inwoners van Zuidoost-Drenthe wordt ingezameld voor het Glazen Huis Emmen, probeert Stichting Het Vergeten Kind specifiek te besteden aan initiatieven in Drenthe. 

 

De afgelopen weken mocht Zuidoost-Drenthe ideeën insturen om mee te denken over het doel van het Glazen Huis Emmen 2018. ZO!34 en het Drenthe College (de organisatoren van het Glazen Huis Emmen) zijn met verschillende partijen in gesprek gegaan, en hebben uiteindelijk gekozen voor Stichting Het Vergeten Kind. Wesly Struik van ZO!34: "Iedereen kan zich met een kind associëren. Geen enkel kind mag met kerst alleen thuis zijn en geen enkel kind mag thuis blijven als de hele klas op schoolreisje gaat omdat er thuis financiële problemen zijn. We hopen met het Glazen Huis Emmen ons steentje te kunnen bijdragen voor vergeten kinderen in Drenthe." 

 

In het Glazen Huis Emmen wordt vier dagen lang live radio en televisie gemaakt op streekomroep ZO!34. Bezoekers kunnen tegen betaling voor het goede doel muziek aanvragen en meedoen aan leuke activiteiten rondom het Glazen Huis Emmen. 

 

Reacties ()