Dames Tennisclub Bargeres voortvarend gestart in de Eredivisie

Het dames team van TennisClub Bargeres met trainer Ruud Koning. Foto: TennisClub Bargeres

Het dames team van TennisClub Bargeres onder leiding van trainer/coach Ruud Koning is uit de startblokken geschoten in de KNLTB Eredivisie.

De eerste wedstrijd van de competitie bracht het team naar Tennisvereniging Forescate in Voorschoten. Forescate is een jonge ploeg die vorig jaar naar het allerhoogste niveau is gepromoveerd.

Annelou Nab van TC Bargeres trapte de eerste enkel singel wedstrijd af tegen Lisanne Bunning. Na onwennig begin met iets teveel fouten verloor zij haar eerste set. In de tweede set herpakte Annelou zichzelf. Zij deed tactisch wat aanpassingen in haar spel waardoor ze langzaam meer in haar ritme kwam en de rally’s haar kant op vielen. Uiteindelijk werd dit Lisanne te veel en won Annelou ogenschijnlijk gemakkelijk de 2de en 3de set. 2-6,6-4,6-0.

Gesterkt door dit resultaat speelde Celine Koets van TC Bargeres de tweede singelwedstrijd tegen Victoria Sienko. Celine bepaalde en dicteerde vanaf de eerste bal het spel en was veel te sterk voor haar tegenstandster. Uitslag 6-2,6-1. En een tussenstand van 0-2 voor TC Bargeres.

De derde singel kwam Roosje de Groot op de baan tegen Isis van der Meer van Forescate. Isis startte furieus en speelde foutloos waardoor ze snel op 3-0 voorsprong kwam. Roosje moest alle zeilen bijzetten en knokte zich in dit heerlijke gevecht terug naar een setwinst van 7-6. Ook de tweede set werd een ware thriller en eindigde voor Roosje op een 7-5 winst. Tussenstand 0-3 voor TC Bargeres.

De vierde singel werd gespeeld door Leonie Bisschop. Zij nam het op tegen Isis van Dinter. Ook dit werd een gevecht waarbij beide speelsters een set op hun naam hadden gezet. Een derde set moest de beslissing brengen in deze wedstrijd op hoog niveau. Uiteindelijk wist Leonie haar opponente in de derde set te verslaan met feilloos spel. Uitslag 6-2/3-6/6-0.

In de dubbelwedstrijden startte Celine Koets en Annelou Nab tegen Lisanne Bunning en Victoria Sienko. De TCB-ers waren duidelijk de betere in deze wedstrijd en wonnen vrij gemakkelijk met 6-3/6-2.

Na een hele dag wachten, aanmoedigen, coachen van de teamgenoten speelde Celeste Bergsma en Elida Sarigul pas om 19.00 uur hun eerste wedstrijd tegen Santyn Bakker en Isis van Dinter. Hetgeen mentaal best wat vroeg van de speelsters. Ook hier stelden de dames niet teleur en lieten zien dat zij niet onder deden voor hun teamgenote door geconcentreerd en met sterk spel hun tegenstanders te verslaan met 6-3/6-4.

De einduitslag was Tennisvereniging Forescate – TennisClub Bargeres: 0-6. Een betere start had het team van trainer/coach Ruud Koning zich niet kunnen wensen.

Komende zondag om 12.00 uur speelt TennisClub Bargeres thuis tegen T.C. Zee en Duin.