Lana Starrenburg uit Emmen wint Drentse voordrachtswedstrijd 't Aol' Volk

De winnaars met de jury van de voordrachtwedstrijd. Foto: 't Aol' Volk

Afgelopen zaterdagavond was de grote finale van de voordrachtwedstrijd die jaarlijks door de Drentse vereniging 't Aol' Volk wordt georganiseerd voor de jeugd. Kinderen van verschillende basisscholen droegen op het toneel van het Atlas Theater hun gedichten in het Drents voor. Er was een grote variëteit aan gedichten, zowel bestaande als zelfgeschreven, over diverse onderwerpen en actuele zaken.

De juryleden, Lusanne Smit, Klaas Schultz en Eric van Oosterhout hadden geen gemakkelijke taak, maar na zorgvuldig overleg werd Lana Starrenburg uitgeroepen tot winnaar van de "Grada Eding-Askes Bokaal". Ze ontving de wisselbeker en een geldprijs voor haar voordracht van het gedicht "Mien Dreum". Het gedicht past goed in deze tijd, want ze droomde dat Koningsdag in Emmen gevierd zou worden en na het wakker worden was haar droom werkelijkheid.

Winnaars

De winnaars in de groepen 1 t/m 5 waren Lana Starrenburg van obs "De Delftlanden" in Emmen met "Mien Dreum", Macey Adamowicz van obs "De Esdoorn" in Weerdinge met "Suker" en Lauren Diepstra van obs "De Esdoorn" in Weerdinge met "Zwemles".

In de groepen 6 t/m 8 waren de winnaars Mans Snijders van obs "De Markeschool" in Wachtum met "Stevels", Danée Smelt van obs "De Esdoorn" in Weerdinge met "Snoepen" en Maxim Withaar van de "Kardinaal Alfrinkschool" in Emmen met "Fietsvrees".

De voordrachten werden afgewisseld met dansen van de "Jeugd- en kinderdansgroep" van ’t Aol’ Volk.