Rood-wit-blauwe keverliefhebbers hopen op groen licht voor parade in Emmen

De kevers staan klaar voor de parade van zaterdag-Foto keverhuis Emmen

Het idee van het Keverhuis in Emmen om op Koningsdag voor het pand achttien rood-wit-blauwe kevers neer te zetten slaat aan. In een paar dagen tijd zijn er al dertig Volkswagens aangemeld. Toch is het nog onduidelijk of de keverparade aan de Weerdingerstraat daadwerkelijk doorgaat.

Veiligheid

Eigenaar Luuk Lotterman kreeg in eerste instantie toestemming van de gemeente Emmen, maar die trok de toestemming later weer in. Eerst moet onderzocht worden of de keverparade geen gevaar voor de veiligheid oplevert. Volgens hem is er geen reden tot zorg. “De Koning komt niet langs het keverhuis. Hij stapt bij het Noorderplein uit. Je zou dus denken dat het prima kan. Maar ik snap dat de gemeente geen risico’s wil nemen.”

Oranje

Het idee voor de keverparade kwam spontaan op bij de Emmer ondernemer. “Keverliefhebber Willem Meijer en ik hadden het over koningsdag toen dit idee opborrelde. We zagen het direct zitten en deden een facebookoproep.” Lotterman is blij met de enthousiaste reacties van keverliefhebbers. Als het lukt, ziet het er op koningsdag prachtig uit. We hebben zelf een oranje kever aangeboden gekregen. Die gebruiken we mooi als wimpel. Ik hoop dus op groen licht voor deze Oranjedag”, lacht hij.