Fun Forest ziet af van plannen klimpark in Rensenpark Emmen

Beeld ter illustratie. Foto: Pixabay / RitaE

Het klimpark dat gepland stond in het Rensenpark in Emmen gaat niet door. Fun Forest, het bedrijf dat het klimpark zou gaan exploiteren, heeft besloten om af te zien van de plannen.

Het oorspronkelijke plan was om het klimpark in 2025 te openen voor het publiek. Fun Forest heeft aan de gemeente Emmen laten weten dat door de gestegen exploitatiekosten en ook de hoge bouw- en materiaalkosten de realisatie van het klimpark op dit moment niet haalbaar is.

De gemeente Emmen is teleurgesteld dat er een streep door de plannen gaat. “In het initiatief van Fun Forest zagen we een uitstekende kans om de recreatieve mogelijkheden in het Rensenpark uit te breiden", zegt wethouder Rene van der Weide. "In de komende jaren gaan we flink investeren in het Rensenpark en het klimpark paste heel goed in onze visie voor deze unieke plek in Emmen. Het is erg jammer dat we deze plannen nu niet samen met Fun Forest kunnen realiseren. We gaan nu kijken of en op welke manier we een soortgelijk initiatief in de toekomst wel mogelijk kunnen maken."