Nieuw parkeersysteem voor Treant locatie Scheper

Foto: ZO!34

Met ingang van 18 april introduceert Treant locatie Scheper een nieuw parkeersysteem met aangepaste tarieven. Een belangrijke verandering is dat contante betaling bij de parkeerautomaten niet langer mogelijk is. Betaling gebeurt volledig digitaal via betaalautomaten op het terrein of via een QR-code.

In- en uitrijden

Een andere verandering is de herinrichting van het in- en uitrijden bij het hoofdgebouw. Vanaf 18 april wordt het in- en uitrijden verplaatst aan de linkerkant van het zogenoemde P1 terrein. Dit betekent dat bezoekers bij aankomst de linker afslag naar P1 moeten nemen. Na het passeren van de slagbomen, kan er zowel aan de linker- als de rechterkant geparkeerd worden. Bij vertrek verlaat men het terrein via de zogenoemde busbaan langs de Boermarkeweg.

Ook wordt er een kentekenherkenning geïntroduceerd als onderdeel van het nieuwe parkeersysteem. Bij aankomst wordt het kenteken geregistreerd en op het parkeerkaartje gezet. Bij het verlaten van het terrein herkent het parkeersysteem het kenteken waardoor de slagbomen automatisch openen.

Kosten

Vanaf 18 april worden de parkeertarieven na acht jaar aangepast aan de tarieven van de gemeente Emmen. De gratis uitrijtijd wordt verlengd van 20 naar 30 minuten. Tussen 23:00 uur en 06:00 uur blijft parkeren gratis.

Hoewel contante betaling niet langer mogelijk is, blijft het in uitzonderlijke gevallen mogelijk bij de receptie. Treant benadrukt echter de voorkeur voor automatische betalingen vanwege een verbeterde veiligheid voor patiënten, bezoekers en medewerkers.