Aftellen naar Koningsdag afgetrapt op De Oude Meerdijk

De officiële aftrap voor Koningsdag door burgemeester Eric van Oosterhout en Commissaris van de Koning Jette Klijnsma. Foto: FC Emmen

Het aftellen naar Koningsdag is gisteravond officieel afgetrapt op De Oude Meerdijk in Emmen.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen - MVV Maastricht werden er op het #HIERKOMIKWEG-plein Koningsspelen gehouden. Er stonden tien spellen klaar waaronder een stormbaan, eieren lopen met een lepel, ringwerpen en spijkerpoepen. Daarnaast konden supporters op de foto met SIBI als een echte koning.

In de rust van de wedstrijd hebben de Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout de officiële aftrap voor Koningsdag verricht. Daarmee is het aftellen naar de komst van koning Willem-Alexander op zaterdag 27 april begonnen.

Ondernemers uit Emmen en omstreken zullen de regio de komende weken extra in de schijnwerpers zetten, met symbolische kroonverlichting op verschillende locaties. De komst van de koninklijke familie wordt gezien als een beloning voor het harde werk van de ondernemers in de regio. Daarnaast is er een speciale aftelklok op de Hondsrugtoren te zien, die elke avond vanaf 21.00 uur aftelt richting Koningsdag.

Koningsspelen voorafgaand aan de wedstrijd. Foto's: ZO!34 / Jan Geerlinks

Aftelklok op de Hondsrugtoren, die aftelt richting Koningsdag. Foto's: FC Emmen