Onnodig verlies FC Emmen

EMMEN - FC Emmen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-3 verloren en dat was niet nodig geweest gezien de hoeveelheid kansen die FC Emmen kreeg.

Al in de vierde minuut had Cas Peters Emmen op 1-0 kunnen zetten, maar zijn schot ging net naast. FC Emmen was de betere ploeg, maar Fortuna kwam in de 23e minuut op voorsprong via Perr Schuurs. Peters kreeg daarna nog een kans maar stuitte op doelman Miguel Santos en Josimar Lima kopte op de lat na een hoekschop. Vlak voor de rust kwam Emmen op gelijke hoogte door een doelpunt van Alexander Bannink op aangeven van Cas Peters.

Na de pauze kwam Emmen op voorsprong door een rake kopbal van Lima, maar een minuut later stond het al weer gelijk. Finn Stokkers liep gemakkelijk door de verdediging van Emmen en schoot raak. FC Emmen kreeg daarna een aantal kansen om weer op voorsprong te komen. Peters kopte voorlangs en Bannink stuitte op de prima keepende Santos. In de 84e minuut maakte Stokkers voor Fortuna de winnende door een strafschop te benutten na een overtreding van Nick Bakker.

Foto's: Gerrit Rijkens